Joanne Hyland

Titel: CEO og innovationsekspert

Joanne Hyland hører til blandt verdens førende eksperter indenfor strategisk innonvation. Hun er CEO for innovationsgruppen Radical Innovation fra Boston, USA.

Joanne Hyland er CEO for rInnovation Group. Som en af grundlæggerne for rInnovation-gruppen arbejder Joanne med større virksomheder for at forbinde innovation med strategi og i at udvikle systemer, lederskab og kulturkapaciteter, der driver vækst og virksomhedsfornyelse. Klientlisten til rInnovation Group inkluderer blandt andet Air Products, BASF, Grundfos, Moen, Novozymes, Shell og Westinghouse.
Joanne deltager i Advisory Boards for virksomhedsinnovation, er ofte keynote-speaker om emner relateret til innovation og virksomhedsudvikling. Hun har ligeledes været medlem af følgende fakulteter eller gæstetaler i lederuddannelsesprogrammer ved Babson College, Danske Tekniske Universitet, MIT, RPI, Stanford University, Tata, Industrial Research Institute og Business Institute.

Joanne er medforfatter til bogen Radical Innovation: How Mature Companies Can Outsmart Upstarts (HBS Press, december 2000) og har skrevet et kapitel om “Brug af VC Experience til at skabe forretningsværdi” i Fra grøfterne – Strategier fra branche-ledere på Ny e-Conomy. Hun er medforfatter til kapitlet ”At bringe radikale og andre større innovationer med succes til markedet – Bridging the Transition from R&D to Operations” i PDMA’s 2004 ToolBook.

I 2008 blev bogen “Grabbing Lightning – Building a Capability for Breakthrough Innovation” udgivet. Denne bog vandt en pris af Strategy + Business magazine som en af ​​de 4 bedste bøger om innovation for 2008 sammen med Innovation Nation.

Hos Business Institute underviser Joanne på MBA in Corporate Entrepreneurship.