trine-interviews

MBA – mere end blot en uddannelse

Der findes mange gode grunde til at læse en MBA, og hver gang vi interviewer de studerende hos Business Institute, bliver vi en smule klogere på, hvad der lægger til grund for netop deres beslutning om at læse uddannelsen. Vi bliver blandt andet klogere på, hvad der driver de studerende til at læse, og vi bliver klogere på, hvordan uddannelsens værktøjer kan bruges i vidt forskellige typer af brancher og organisationer. Så hvis du, ligesom os, ønsker at blive klogere på dette, vil følgende interview med sikkerhed være til inspiration for dig.

Vi har i denne gang haft fornøjelsen af at interviewe Trine Ankjær, som færdiggjorde sin MBA i Leadership Psychology i 2019. Hun er partner og CPO i BDO – en rådgivnings- og revisionsvirksomhed med omkring 1300 medarbejdere på landsplan. Trine sidder med ansvaret for HR i Danmark og har hele sit arbejdsliv været i vidensvirksomheder og omringet af akademikere. Det var netop dét, der lagde grubund for hendes beslutning om at læse en MBA i Leadership Psychology: værktøjer, der kunne styrke hendes akademiske selvtillid:

Efter cirka 7 år i BDO trængte min værktøjskasse til at blive fyldt med nye måder at tænke forretning og HR på. Jeg havde brug for nye værktøjer, jeg kunne bruge til support af forretningen og til udvikling af strategiske tiltag.

Og det må man sige, at MBA’en har givet hende, fortæller Trine.

Hvis der er én ting, Trine savner fra hendes tid på MBA-uddannelsen, så er det fordybelsen og det refleksive rum. Dét, at mødes med ledere fra forskellige niveauer og brancher har været enormt givende, og det har faktisk ledt til opstarten på et nyt netværk. Et netværk, som blot har udvidet hendes horisont endnu mere. Dette er blot én af de ting, uddannelsen har medvirket til. Trine benytter sig i stor stil af de værktøjer og notater, hun har med sig fra uddannelsen i sit daglige arbejde. Hos BDO har de netop taget endnu et spadestik i arbejdet med at udvikle talenterne, og i den forbindelse fortæller Trine, at hun for blot 14 dage siden genbrugte sin MBA-afhandling som argumentation overfor bestyrelsen. På den måde har det slidsomme arbejde, som hun lagde i sin MBA-afhandling lagt fundamentet til det arbejde, hun laver i dag. Dermed har MBA’en været en fremtidig investering i arbejdslivet, som Trine selv forklarer. Det var nemlig vigtigt for hende, at hun kunne arbejde videre med dét, hun skrev om i sin MBA-afhandling og dermed anvende det i praksis.

Det er tydeligt at høre på Trine, at hun har opnået flere fordele gennem uddannelsen. Hun har blandt andet fået en større selvtillid og et langt større akademisk beredskab til at træffe beslutninger ud fra. Jeg spurgte hende også, om hun havde nogle gode råd til de ledere, som netop overvejer, om de skal læse en MBA. Hertil svarede hun:

En MBA er spændende og udviklende men også ekstremt krævende. Man skal klarlægge sit ambitionsniveau og afgøre, hvorvidt man blot vil have diplomet eller, om man vil have noget dybere viden ud af det.

For Trine var det ikke nogen svær beslutning. Hun gik all-in og står i dag tilbage med et flot resultat. Det kræver sin kvinde at mestre studie, job og familieliv, og derfor var en forventningsafstemning med familien en nødvendighed. Ligeledes valgte hun at uddelegere flere opgaver, for i processen med læsning og rapporter, der skal skrives samtidig med at jobbet skal passes, så skal der være noget, man giver fra sig.

Man kan kun beundre alt det, som Trine opnår. Det er tydeligt, at hun er en ambitiøs kvinde, der er drevet af nysgerrighed og dét at lykkedes sammen med andre. Hun er den, der sætter projekter i søen, og udfordrer det eksisterende. Og på trods af at hun hader ordet ”plejer”, sætter hun pris på gentagende ture på sin mountainbike, med luft i hovedet og med tid til at reflektere over de mange nye idéer, som hun får. Godt nok er Trine lige nu fyldt op og har rigeligt at tage sig til – men måske får vi fornøjelsen af hende på en af vores andre MBA-uddannelser en dag. Hvem ved?