soeren-interview

Man skal kunne tro på den sag, man arbejder med

Gennem Sørens karriere har han været i mange forskellige brancher og stillinger. Kan man mon trække på sin erfaring som postbud, når man arbejder med grøn energi? 

Læs Sørens historie her:

Søren Bjerregaard står i spidsen for erhvervsparken CEMTEC i den nordlige ende af Hobro. Her udlejer de plads til virksomheder, hvor der er tale om alt fra 15 til 1.500 kvm til enkeltmandsvirksomheder. Samtidig er der stillet 50 mand til rådighed inden for nye energiteknologier. Derfor målretter virksomheden også deres markedsføring inden for den grønne energiteknologi, for at tiltrække disse kunder.

“Til daglig arbejder jeg med at få virksomheder og organisationer til at investere mere grønt. Den grønne teknologi har stor betydning for samfundet og derfor giver det mening for mig at arbejde med til daglig.”

 

Udover udlejning, står jeg også i spidsen for en udviklingsorganisation, hvor jeg har 10 medarbejdere. Vi hjælper både virksomheder her i huset, men også andre virksomheder med at tænke mere grønt. Her er min force: udvikling af store energiprojekter.

 

For ca. 8 år siden så det anderledes ud. Søren havde lige afsluttet sin kandidat på Aalborg Universitet og startede efterfølgende som Project Manager hos NordDanmarks EU-kontor. I år 2015 steg Søren i graderne og blev udviklingschef samt konstitueret kontorchef samme år.

“At arbejde med projekter indenfor kræftforskning den ene dag og projekter indenfor havn en anden dag, var det, der skabte diversitet i min hverdag. Samtidig var jeg også med til at gøre en forskel på flere områder, hvilket gav mening for mig. At køre op gennem Nordjylland og pege på lige netop det vindmølleprojekt jeg havde været med til at lave, var fantastisk.”

I år 2015 – samme år, kom lysten på mere. Derfor valgte Søren at tage en MBA in Corporate Entrepreneurship hos Business Institute. Her fik han bygget praksisnære værktøjer på rustningen, som var med til at give Søren en masse viden i hans daglige arbejde. Lysten på mere var ikke kun at finde i form af hans uddannelse, men også på jobbet, var det tid til nye udfordringer. Allerede i år 2018 – 1 år efter afslutningen på uddannelsen hos Business Institute, sad Søren som CEO for Hydrogen Valley.

“En af de helt store glæder ved at arbejde med grøn energi er samarbejdet med nogle af verdens største og mest avancerede virksomheder indenfor brintområdet. At arbejde i projektorganisationer, der har rettet fokus mod et godt formål skaber et drive hos mig – jeg skal kunne tro på den sag, jeg arbejder med.”

 

Ansvar fra barnsben 

“Da jeg var yngre arbejdede jeg i butik og var derfor vant til at skulle være udadvendt, snaksaglig og vise respekt for andre. Senere hen blev jeg postbud, hvor jeg lærte at være meget struktureret i min tankegang. Netop udadvendtheden og strukturen er de to egenskaber, som definerer mig som leder.” 

“Samtidig har jeg lært at være loyal over for mit arbejde. Jeg elsker at arbejde – gerne det samme sted i mange år, så man lærer vejen rundt i virksomheden.” I dag er Søren Bjerregaard glad for at være i Hydrogen Valley. Her ser han gerne sig selv de næste 30 år med fokus på nytænkning og masser af muligheder. Samtidig har virksomheden også en velfungerende bestyrelse, som gerne vil i samme retning som Søren, hvilket giver et godt samspil i organisationen. 

“Jeg vil hele mit liv arbejde i en projektorganisation, da det er der, jeg fungerer bedst – jeg elsker at bringe idéer fra papiret og ud i virkeligheden”, udtaler Søren.