rene-husum-interviews

Hvordan er man en god leder i en anderledes tid?

På trods af hele Corona-situationen og de tekniske komplikationer, den nu endnu har foranlediget, formåede jeg alligevel at fange René Husum på Teams en tirsdag formiddag. Men hvorfor interviewede jeg overhovedet René? Det gjorde jeg, fordi jeg ønsker at blive klogere på hans tanker om ledelse og uddannelse – som måske også kan være til inspiration for dig som læser. René har gennemført hele to MBA’er plus en Top Governance hos Business Institute. Rimeligt imponerende, hvis jeg selv skal sige det! Han har 20 års erfaring med opgaveløsning indenfor ledelsesudvikling, organisationsudvikling og salgsudvikling, og til dagligt er han både medejer af Labton og CEO hos Changemovers­, som han siden 2012 har stået i spidsen for.

I 2001 tog René’s uddannelsesrejse for alvor fart. Her startede han på sin første MBA i Strategic Thinking, hvor han blandt andet blev klogere på analysering af virksomheder og hvordan virksomheden strategisk lægger en vækststrategi. Senere startede han på sin Top Governance – en solid overbygning til MBA’en, der gjorde ham klogere på hele bestyrelsesdelen. I 2014 færdiggjorde han så sin MBA i Business Psychology, hvor han dygtiggjorde sig indenfor ledelses- og organisationspsykologi. Det er selvsagt opsigtsvækkende at tage to MBA’er, så selvfølgelig måtte jeg spørge ind til hans motivation for at gøre lige netop dette:

 

De to MBA’er går perfekt hånd i hånd, og jeg har helt bestemt fået en masse med i værktøjskassen fra begge uddannelser. Den ene uddannelse har givet mig en mere strategisk forståelse, hvorimod den anden har lært mig, hvordan man får mennesket med.

 

Jeg spurgte René, hvad der, for ham, kendetegner en god leder, hvortil han svarede, at det først og fremmest er en leder, der både tør gå foran og vise vejen, men som også kan holde sig tilbage og give plads til andre. Det er en leder, der formår at forholde sig til den virkelighed, vi befinder os i lige nu og her. Det er en leder, som tør tage chancer og som kan navigere i kaos – specielt i den tid, vi i dag lever i, hvor det er vigtigt at kunne omstille sig.

Gennem mit interview med René blev jeg klogere på mange ting. Jeg spurgte ham også, hvorfor han valgte at studere hos netop Business Institute:

 

Jeg valgte Business Institute af flere årsager. Først og fremmest har de fantastiske undervisere fra ind- og udland. Jeg satte stor pris på gruppearbejdet, og vi arbejdede altid med relevante cases. Det nytter jo intet, at der i undervisningen relateres til en stor udenlandsk virksomhed som eksempelvis Coca Cola, når alle de studerende arbejder i danske virksomheder.

 

Og nu tænker du måske på, om sådan en garvet herre har en erfaring, han kan dele ud; Hvilke gode råd kan han give videre til dig, der sidder med en MBA-drøm? Det kunne han svare prompte på: ”Det handler om at komme i gang med det samme! En effektiv planlægning fra start er en fordel, hvis du har en hektisk hverdag, som både skal hænge sammen med studie og familieliv.”

 

Hvis du sidder med drømmen om at læse en MBA, men tvivler på, om det kan lade sig gøre, så tænk på, at René havde modet til at tage to!