mikkel-soerensen-interviews

Fra det Baltiske Hav til Aalborgs Limfjord

Med erfaring fra det østeuropæiske marked og en lederstilling hos et af Danmarks største Shipping selskaber ”Shipping DK”, havde Mikkel masser af praktisk erfaring – men MBA uddannelsen gav ham endnu flere nye vinkler.

 

Læs Mikkels historie her:

“vis der er noget, Mikkel Sørensen har erfaring inden for, så er det i den grad ”Shipping”. Mikkel gik ud af handelsskolen i 89’ og fik derefter en elevplads inden for Shipping. Efter han blev færdiguddannet, fik han en lederstilling ved Fredericia Shipping. To år i DFDS, to år i Litauen og to år i Rusland. Mikkel kom derfor hjem med en stor markedsindsigt inden for især det østeuropæiske marked, og blev herefter ansat som salgschef og senere salgsdirektør i et af Danmarks største Shipping selskaber ”Shipping DK”. 

 

Hvorfor MBA in Business Corporate Entrepreneurship?

“Jeg havde først besluttet mig for at tage en MBA in Strategic Thinking, men jeg fandt ud af, at det ikke var noget for mig, og efter snakke med rektor Lars Ib besluttede jeg i stedet MBA in Corporate Entrepreneurship, hvilket gav bedre mening i forhold til mit arbejde hos Frederikshavn Havn. En MBA hos Business Institute giver muligheden for at arbejde med værktøjer fra alle tre ledelsesdiscipliner, men man går så i dybden med en retning – i mit tilfælde var det MBA in Corporate Entrepreneurship. Disse værktøjer giver mig mulighed for at tage et forskelligt sæt briller på, alt efter hvilke problemstillinger, jeg arbejder med og de bidrager til nytænkning og forandring både i en offentlig og privat organisation.”

 

Hvorfor Business Institute som sted?

“Studiemiljøet hos Business Institute har været godt, og man har fået værktøjerne til at kunne se tingene fra forskellige vinkler. De to dage man har været her om måneden, har givet tid til refleksioner, og det har været givende for mit vedkommende. Relationerne, man får her, er primært personlige, men samtidig har man også mulighed for at gøre brug af hinanden som netværk, hvilket er endnu et plus, som stedet har givet mig.”

 

Der har været suveræn opbakning fra forelæsere og vejledere. Selv i svære perioder, hvor enkelte fag syntes uhåndterbare. Derudover har underviserne været rigtig gode og fagligt godt klædt på til at kunne formidle viden. Jeg har fået en 360 graders vinkel på de udfordringer, som min hverdag byder på, og mine løsninger bærer positivt præg af dette.

 

“Selve undervisningen har formet mig både personligt og som leder. Før i tiden ville jeg måske have truffet for hurtige beslutninger, uden egentligt at have reflekteret nok over den givne situation. Dette er blevet ændret; nu har jeg værktøjer og kompetencer til at se tingene fra flere sider.”
 

Hvorfor uddannelse hos Business Institute?

Uddannelsen hos Business Institute har været yderst givende.  I shippingbranchen skal der træffes mange og hurtige beslutninger – nu kan jeg isolere problemstillingerne og anvende teorier og metoder inden jeg kaster mig ud i problemløsninger, og det er en stor fordel for hele virksomheden. MBAen er den første akademiske uddannelse, jeg har taget, og jeg vil klart anbefale alle ledere at tage denne uddannelse. Hele forløbet har været en sejr med masser af læring og teori på en helt ny måde. 

Vi kan nu i vores organisation, Frederikshavn Havn, analysere os frem til, hvordan vi skal forholde os til de forskellige problemstillinger og problematikker, der kan opstå i organisationen. Fremadrettet vil vi være bedre polstret og stærkere i organisationen som helhed.”

 
Efter at have afleveret sit speciale, vil Mikkel Sørensen have fokus på nogle af de strategiske tiltag, som havnen koncentrerer sig om, og konkrete værktøjer og metoder fra uddannelsen hos Business Institute skal tages med ud i det virkelige liv. Mikkel vil særligt sætte fokus på idégenerering og de nye kompetencer fra uddannelsen skal understøtte disse processer. 

Vi håber, at Mikkel nu har fået de rette værktøjer, som kan hjælpe både ham og organisationen til at blive endnu bedre i fremtiden!