lars-riisberg-interviews

Arbejd med ægte cases gennem undervisningen og se resultaterne i virkeligheden

Overvejer du MBA in Corporate Entrepreneurship? Lars Riising fortæller her om sin MBA uddannelse og hvordan den hjalp ham se nye perspektiver inden for sin egen ledergerning. 

 

Læs Lars’ historie her:

“Mit navn er Lars Francke Riisberg, og jeg er 53 år. Jeg arbejder i den globale virksomhed Aveva Danmark A/S, som har kontorer over hele verden og sit hovedsæde i Cambridge i England. Mit primære fokus er strategisk udvikling af Avevas produkter, herunder vurdering af hvorledes produkterne på bedste vis kan sælges verden over.”

 

Hvorfor læse MBA in Corporate Entrepreneurship?

“Normalt er jeg en traditionelt tænkende strategimand, der overvejer, hvordan vi kan gøre alt på en smartere måde. Derfor havde jeg til at begynde med, lagt mig fast på, at jeg skulle gå strategivejen; men da jeg læste om uddannelsen MBA in Corporate Entrepreneuship, vidste jeg, at jeg skulle tage en anden vej. Uddannelsen blev et specielt forløb for mig, da det ændrede min måde at tænke på i det daglige.

På uddannelsen arbejdede jeg i et team på tre personer, hvor vi skiftevis fokuserede på den enkeltes virksomhed. Modulopgaverne var meget praktiske og var derfor anvendelige i den virksomhed, vi havde fokus på, men også overførbar til de andre virksomheder. Personligt valgte jeg ikke at fokusere på den virksomhed, som jeg er ansat i, nemlig Aveva Danmark A/S. I stedet valgte jeg en virksomhed, som jeg er medejer af; Logimatic Solution.”

 

Uddannelsen har hjulpet mig til at fremføre en alternativ strategi for Logimatic Solution, som nu skal eksekveres i praksis. Det skete, da mit team  og jeg endte med at fremlægge vores speciale for Logimatic Solutions bestyrelse og gav dem hermed vores fremtidsanbefalinger. Dette har senere ført til fem-seks workshops over året sammen med dem.

 

Hvordan er Business Institute som sted? 

“Business Institute har en lille medarbejderstab samt dejlige og hyggelige lokaler, der emmer af fortiden. Dette bevirker, at man hurtigt lærer huset og dets personale at kende. Den hyggelige atmosfære hjælper til, at man hurtigt lærer sine medstuderende at kende. Jeg så altid frem til at skulle lære noget nyt sammen med mine medstuderende, samtidig med at jeg glædede mig til at opleve nye interessante foredragsholdere tale om spændende aktuelle emner.”

Lars Francke Riisberg udtaler; “Jeg syntes især, at det var interessant at finde ud af, hvor mange forskellige opgaver folk beskæftiger sig med. Vi har ofte en tendens til at leve i en osteklokke og tro, at alle i verden beskæftiger sig med det, vi selv beskæftiger os med. Hos Business Institute opdagede jeg, at der findes et utal af forskellige retninger indenfor ledelse.”

 

Hvorfor en uddannelse hos Business Institute? 

“Undervisningen ligger op til tanker om, hvorledes teori og metode kan relateres til de udfordringer, problemer og muligheder, man ser i sin virksomhed til dagligt. Man skal tage en uddannelse hos Business Institute, fordi opgaverne er helt målrettet ens egen virksomhed med en case, som man selv udarbejder. Dette gør opgaverne meget praktiske og håndgribelige.

Jeg synes, at det gav et frirum at komme hos Business Institute. Den måde uddannelsen var opbygget på, gav mig et afbræk fra den normale hverdag, hvor man fik lov til at tænke i andre rammer, med nye inputs fra personer, som tænker på en helt anden måde, end man selv gør.”

Lars Francke Riisbergs ambitioner er ikke blevet mindre efter hans uddannelse. Han er allerede i fire-fem bestyrelser, men ønsker i fremtiden at udføre mere bestyrelsesarbejdet. Derudover overvejer Lars at foretage et skift og bruge sin uddannelse i en mere ledende stilling. Som Lars siger: ”Jeg vil gerne sidde for enden af bordet”. 

Der hersker ingen tvivl om, at han kommer til at få glæde af sin uddannelse, og vi ønsker ham al held og lykke fremover!