henrik-sorthvid-interview

Henrik udvidede sit perspektiv med nye fagretninger

Henrik har benene solidt plantet i den århusianske muld, men med sit arbejde er han også vant til at færdes udenfor Danmarks grænser i både Schweiz, Tyskland, Frankrig, Polen og USA. For Henrik er det vigtigt ikke at komme til at hvile på laurbærrene. Netop derfor er Henrik altid på udkig efter ny viden og læring for at dygtiggøre sig. I den forbindelse har han taget en MBA in Strategic Thinking samt en MBA in Leadership Psychology hos Business Institute.

 

Læs Henriks historie her:

“Jeg hedder Henrik Gårde-Michelsen, jeg er 49 år og er født og opvokset i Sønderborg, men har i mange år boet i Skødstrup nord for Århus. Jeg er selvstændig og ejer af HR-konsulentfirmaet Michelsen-HR, hvor vi arbejder med uddannelse og træning af ledere indenfor forandringsprocesser, konflikthåndtering samt strategisk ledelse. Derudover er jeg medejer i endnu en virksomhed, hvor vi arbejder med headhunting og rekruttering.”

 

Hvorfor MBA in Strategic Thinking og Useful Education?

“Før jeg tog mine MBA uddannelser var min uddannelsesmæssige baggrund en HRD. Jeg valgte at tage en MBA uddannelse, fordi jeg oplevede, at flere og flere af de udenlandske kunder havde fokus på min uddannelsesmæssige baggrund. For at gøre mig mere eftertragtet valgte jeg at videreuddanne mig. Derudover valgte jeg at tage en MBA, fordi jeg var rigtig motiveret for at lære noget mere. Jeg har mange år på arbejdsmarkedet endnu, så i stedet for at fortsætte med at gøre det jeg plejer, ville jeg gerne tænke fremad og blive endnu bedre.

Den første MBA jeg tog var i Strategic Thinking. Egentlig ville en MBA in Leadership Psychology måske have givet mest mening ud fra det jeg laver, men årsagen til, at jeg valgte Strategic Thinking som den første var, at det for mig var vigtigt at kende til forståelsen bag strategien, inden jeg kiggede på organisationspsykologien. Når man arbejder med virksomhederne, er man nødt til at kunne gennemskue den strategi og den ledelsesform, som de har, i mit tilfælde hos Michelsen-HR. Jeg arbejder ikke kun i Danmark, men også i Schweiz, Tyskland, Polen, Frankrig og USA, og her er ledelse og strategi defineret meget forskelligt. I mit job er jeg nødt til at kunne gennemskue, hvad topledelsen er interesseret i, samt hvilken retning de ønsker at gå, men jeg vil også gerne kunne udfordre dem.”

 

Efter at have taget min MBA in Strategic Thinking, er jeg begyndt at tænke anderledes, og i stedet for at give kunden et konkret svar, bidrager jeg til refleksioner samt overvejelser, der gør, at virksomhedens ejere og ledere finder frem til, hvad de ønsker, der skal ske i forhold til virksomhedens strategi.

 

Uddannelsen har givet mig blod på tanden, og jeg føler, at jeg har fået et fantastisk udbytte. Derfor valgte jeg at søge mod Business Institute igen og begyndte min nye rejse med at læse en MBA in Leadership Psychology.

Den anden MBA uddannelse (i Leadership Psychology) gav rigtig god mening i forhold til at arbejde med forskellige virksomheders individuelle behov. Jeg har udviklet mig rigtig meget undervejs i mine MBA uddannelser; både mit sprog og hele mit tankesæt har ændret sig. Nu er det anderledes dialoger, jeg har med de mennesker, jeg kommer ud til.”

Der er ingen tvivl om, at Henrik Gårde-Michelsen også har udviklet sig rent fagligt. Endda mere end han havde regnet med. “Jeg har altid været meget løsningsorienteret og er det stadig, men nu kan jeg forberede og se tingene ud fra et andet udgangspunkt. Derudover har jeg kunnet bruge mange af redskaberne fra undervisningen i min egen virksomhed. Kendetegnende for begge MBA uddannelser er, at det man lærer er hurtigt at anvende.”

Hvordan er Business Institute som sted?

“Atmosfæren og stemningen hos Business Institute er rigtig god, det er der ingen tvivl om. At komme i huset er meget nærværende og involverende i den forstand, at man giver noget, men også får noget igen. Selve teamet hos Business Institute ser ikke blot en som en studerende, der kun kommer for at få undervisning og så er ude af døren igen. Man bliver set som et menneske og der vises interesse for en.

Det gode ved Business Institute er, at hvis der opstår vanskeligheder undervejs, så kan man tage fat i Lars Ib, ens vejleder eller en underviser. Jeg har endnu ikke oplevet, at en eneste her, hvad end det har været en fra kontoret eller en underviser, ikke har været behjælpelig.

Hjælpen er tilstede hele vejen igennem, det eneste det kræver er, at man åbner munden, hvis man er i tvivl om noget. Der er ikke nogen her på stedet, som ikke er villig til at hjælpe en!”

 

Hvorfor lige MBA hos Business Institute?

“Man skal læse en MBA hos Business Institute, fordi det virker, og fordi man kan bruge det til noget. Det man lærer, kan man omsætte til noget fornuftigt, som bidrager til både ens egen samt andre virksomheders vækst. At læse en MBA er dog ikke en dans på roser. Det er hårdt arbejde, og det er nødvendigt, at man som studerende selv er aktiv og bidrager til læringsprocessen.

Selvom det er hårdt arbejde, så gør det! Skriv de her opgaver og brug den energi der skal til. Det er det hele værd, når man efterfølgende kan tilføre ekstra stor værdi til en virksomhed – og det kan man.”

Fremtiden ser lys ud for Henrik Gårde-Michelsen. Efter flere års hårdt arbejde med hele to MBA uddannelser, er det tid til at koncentrere sig om familien for en stund. Henrik har stadig i sinde at blive klogere og være på forkant med fremtiden, så om et par år kunne han godt tænke sig at tage en MBA2 in Top Governance.