uffe-interview

Virksomhed:
Stilling:
Uddannelse:

Til dagligt bor og arbejder Lasse Spotteck i Grønland – et land i rivende udvikling med et konstant foranderligt og komplekst erhvervsmiljø. Her arbejder han som økonomichef for Greenland Holding ­– et moderselskab med datterselskaberne Greenland Business og Greenland Venture. På grund af koncernens mindre størrelse sidder Lasse med vidt differentierede arbejdsopgaver, hvilket kan være alt lige fra den daglige bogføring til flytning af penge og investeringer på kryds og tværs af land og rige, som han selv så fint udtaler.

Jeg tog en snak med Lasse om hans spændende rejse, der gik fra troen om, at han skulle være elektriker til, at han i dag sidder som økonomichef hos Greenland Holding. På rejsen mod at finde den rette hylde, prøvede han både kræfter med arbejde indenfor militæret, Dansk Supermarked (nu: Salling Group) og revisionsbranchen, og kan dermed siges at have lidt af hvert med i bagagen. Dermed sagt, har Lasse prøvet forskellige former for ledelse og organisationsstrukturer – alt fra høj struktur i Dansk Supermarked til lav struktur i Greenland Holding, hvor direktøren blot sidder på den anden side af væggen.

I 2013 besluttede Lasse og hans hustru sig for at hoppe ud i et nyt eventyr og flytte til Grønland, og på trods af de kolde breddegrader, så elsker Lasse at bo der. I interviewet fremhæver han blandt andet landets smukke natur, men værdsætter ligeledes den unikke grønlandske befolkning og deres måde at omgå hinanden på:

”Jeg har lært, hvor stor en betydning nonverbal kommunikation har for en samtale, og jeg har lært betydningen af at kunne holde øjenkontakt. Hvis jeg skulle tage noget med mig fra Grønland til Danmark, skulle det være at bevare den ro og dét nærvær, som mit arbejde i Grønland har beriget mig med.”

Lasse har netop færdiggjort sin Pre MBA Arctic hos Business Institute, og jeg spurgte derfor nysgerrigt ind til, hvordan han har gjort brug af sin uddannelse i hans daglige arbejde hos Greenland Holding. Hertil fortæller han, at formålet med uddannelsen var at forstå og udvikle egne strategier og selskaber i et komplekst og foranderligt erhvervsmiljø. Her hjalp Pre MBA’en ham til at få et innovativt mindset og dermed se nye muligheder:

”Vi fik utrolig meget ud af at skrive alle vores opgaver ud fra vores eget udgangspunkt og bruge den viden, vi fik fra uddannelsen i eget arbejde. Derudover har Pre MBA’en helt sikkert inspireret mig til at tage den fulde MBA”