michael-interviews

Michael Nielsen

Virksomhed: Grundfos
Stilling: Operations Manager
Uddannelse: MBA i Leadership Psychology

”Man skal ikke bare læse en MBA for at læse en MBA. Man skal læse den, hvis man har et formål med det”. Michael måtte prioritere i sin hverdag, men det har hjulpet ham med at vurdere, hvad der er vigtigt for hans egen ledergerning. Læs hans MBA-historie her:

Til dagligt er Michael Nielsen Operations Manager hos Grundfos – en virksomhed, han har godt og vel 26 års arbejdserfaring med i bagagen fra. Han startede i sin tid som processpecialist i produktionen og begyndte så småt at få tildelt mere og mere lederansvar. Michael blev hurtig nysgerrig på ledergerningen og kom i et forløb på Grundfos, der handlede om at gå fra faglært til produktionsleder. Dette var startskuddet på en seksårig periode som produktionsleder. I takt med at Grundfos ændrede deres produktionsplatform, blev Michael coachet i LEAN-processer, hvilket han blev særdeles inspireret af. Efter 2 år blev han afdelingsleder i Grundfods’ LEAN-afdeling, og efter 3 år i dette virke søgte han tilbage som produktionschef i Grundfos’ søsterselskab. Efter yderligere 3 år som produktionschef besluttede Grundfos at lægge en fabrik ned, og i den forbindelse blev Michael tilbudt at være leder for denne proces.

Til sommer modtager Michael eksamensbeviset for sin MBA i Leadership Psychology – en glædelig, men også vemodig dag der venter ham forude. Med blot én mødegang tilbage lakker MBA-rejsen så småt mod enden, og det er ikke udelukkende en positiv ting, fortæller Michael. Han elsker at blive udfordret intellektuelt og sætter stor pris på det læringsmiljø, der er på uddannelsen:

Det har været mega lærerigt at blive udfordret på det intellektuelle niveau og blive i stand til at træffe beslutninger af en større kvalitet. Jeg er især blevet inspireret af det omkringliggende miljø og af de forskellige fra MBA hold 28, da folk jo kommer fra vidt forskellige steder.

Mange er de studerende hos Business Institute overvejer MBA’en i mange år, før de ansøger. Derfor spurgte vi Michael, hvilke overvejelser han gjorde sig, da han skulle ansøge:

Jeg overvejede det længe. Nu har jeg arbejdet med ledelse og synes det er enormt spændende, og det har både udfordret mig på et fagligt og personligt niveau. Men uddannelsen har givet mig en bedre indsigt i, hvordan jeg skal løse forskellige opgaver og udfordringer.

I Michaels virke som leder har han altid haft organisationen og medarbejderne tæt på. Det er med sikkerhed en faktor, der på det seneste har ændret sig. Efter at coronaen indtraf, har den fabrik, Michael arbejder på, været inddelt i zoner, hvilket har betydet, at han har måtte lede flere forskellige lokationer:

Jeg har fået en del større fokus på distanceledelse, og det kræver en større tillid til medarbejderne, når man ikke kan se hands-on, hvad der sker. Her har MBA’en været en utrolig støtte og givet mig en palette af værktøjer til at praktisere distanceledelse.

For Michael har uddannelsen været en utrolig gnidningsfri rejse, og samtidig har den budt på en spændende personlig udvikling. Han husker tydeligt første dag, han sad på kontoret hos Business Institute med sommerfugle i maven, og snakkede med Lars om at læse en MBA. Nu sidder han med specialeskrivning og ser tilbage på en spændende læringsrejse. Vi er sikre på, at Michael går en lys og spændende tid i møde, og vi ønsker ham alt held og lykke i fremtiden.   

Interesseret i en MBA?

Hent MBA-brochure her