business-institute.dk bruger cookies til trafikmåling, optimering af sidens indhold og markedsføring. Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.

FAQ

uddannelseskonceptet.png

Generelle Spørgsmål


Denne side indeholder svar på generelle spørgsmål til vores uddannelser. og vil forhåbentlig give dig et bedre indblik i vores uddannelser. Hvis du har mere uddybende spørgsmål, kan du altid kontakte vores rektor eller studieleder.

Hvilke finansieringsmuligheder har jeg i Danmark?  

Selvfinansiering:

Ved selvfinansiering betaler du selv for hele uddannelsen.

Du har ikke mulighed for skattefradrag ved denne finansieringsmulighed.

Arbejdsgiverfinansiering:

Ved arbejdsgiverfinansiering, er det din arbejdsplads som afholder omkostningerne til din uddannelse. Din arbejdsplads kan ligeledes afholde omkostninger til materialer, kost og logi, alt dette er inkluderet i vores komfortpakker.

Ved arbejdsgiver finansiering er omkostningerne skattefrie.

Bruttolønsfinansiering:

Ved bruttolønsordningen betaler din arbejdsgiver omkostningerne til din uddannelse i første omgang. Herefter er det op til jeres individuelle aftale hvor meget du som medarbejder skal afdrage.

Du kan altså enten betale hele prisen gennem din bruttoløn, eller du og din arbejdsgiver kan deles om prisen, så du skal afdrage mindre af din bruttoløn.

I begge tilfælde, vil prisen på uddannelsen være skattefri for begge parter.

Du kan læse mere om bruttolønsordningen på SKATs hjemmeside: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1920475 


Hvornår skal jeg betale?

MBA: 
Komfortpakke samt halvdelen af uddannelsen betales efter tilmelding og gælder som din endelige bekræftelse på, at du ønsker at gøre brug af din studieplads. Beløbet kan ikke refunderes. Det resterende beløb betales ved start på 2. semester.

MyMBA:
Ved tilmelding betales de enkelte fagmoduler og beløbet kan ikke refunderes.

XBA og MBA2:
Det samlede beløb betales 14 dage efter vores tilbud om optagelse og gælder som din endelige bekræftelse på, at du ønsker at gøre brug af din studieplads. Beløbet kan ikke refunderes.


Hvor ofte er der optag på uddannelserne? 

XBA: Der er studiestart to gange årligt i januar og i august/september. Næste studiestart den 24. august 2020 kl. 09:00.

MBA: Der er studiestart én gang årligt i august/september måned. Næste studiestart den 3. september 2020 kl. 09:00.

MyMBA: Der er løbende optagelse ift. modulstart. Næste studiestart den 3. september 2020 kl. 09:00.

Mini MBA: Der er opstart to gange årligt i januar og i august/september. Næste studiestart den 24. august 2020 kl. 09:00.

MBA2: Der er studiestart én gang årligt i august/september måned. Næste studiestart den 10. september 2020.

Arctic: På alle vores uddannelser i Grønland er der løbende studiestart. Hold øje med vores hjemmeside, da dette varier ift. antal deltagere, men ca. hvert andet år startes et nyt hold. De specifikke datoer for studiestart på de forskellige uddannelser kan findes under uddannelsernes respektive side her på hjemmesiden.

Du kan altid søge om optagelse helt frem til studiestart, såfremt der er ledige pladser på holdet.


Hvordan ansøger jeg?

Du ansøger om optagelse gennem vores hjemmeside ved at udfylde et ansøgningsskema, som findes på alle uddannelsessider. Efterfølgende modtager du en bekræftende mail med uddybende information om opstart af studiet plus relevant materiale. 


Hvor lang tid går der, før jeg får svar på min ansøgning?

Maksimum 5 hverdage.


Hvad er komfortpakker?

For at gøre uddannelsesforløbet nemt og bekvemt for deltagerne, tilbyder vi en komfortpakke, som søger for alt det praktiske omkring dit uddannelsesforløb. Med denne pakke kan du fokusere på uddannelsen, da vi tager os af alt det praktiske. 

Komfortpakken indeholder: Alt materiale du får brug for på din uddannelse, herunder; bøger, artikler, mm. Derudover får du fuld forplejning i form af morgenbrød, frugt, frokost, lækre kaffer og delikate snacks.


Kan jeg få merit for tidligere uddannelse?

Dette er altid en individuel vurderingssag.


Skal jeg have erhvervserfaring for at tage en uddannelse hos Business Institute?

Ja, relevant erhvervserfaring er et krav for succesfuld gennemførsel/udbytte af vores uddannelser. Læs mere om relevant erhvervserfaring under hver type uddannelse.


Generelle spørgsmål til vores uddannelser og institut

Hvad er en MBA?

MBA er betegnelsen for Master of Business Administration, som er den mest anerkendte lederuddannelse inden for blandt andet strategi, marketing, personlig ledelse, HR og økonomi. En MBA er en masteruddannelse og kan sammenlignes med en lang videregående uddannelse. MBA uddannelsen svarer til 60 ECTS-point og den tager typisk 2 år på deltid.

Adgangskravet for at læse en MBA er en uddannelse svarende til minimum bachelorniveau samt mindst 3 års ledelseserfaring.


Hvad er en XBA?

Business Institutes XBA (DBA) er forkortelsen for Certificate in Business Administration, og det er en akademisk diplomuddannelse, som strækker sig over 1 år. Derudover er XBA (DBA) første del af MBA uddannelsen, og du er efterfølgende berettiget til at fortsætte på en MBA uddannelse. 


Hvad er en Mini MBA? 

En Mini MBA er et crash-course i fremtidens lederskab med seks undervisningsdage fordelt på 2 semestre. Du bliver ajourført med de nyeste tanker og ideer indenfor moderne og praktisk lederskab og strategi.


Hvad er ECTS point? 

ECTS point angiver det faglige indhold og tidsmæssige omfang af en uddannelses enkelte moduler. ECTS point er altså en måleenhed, som udelukkende angiver arbejdsbyrden og ikke uddannelsens sværhedsgrad. Hvert modul tildeles et antal ECTS point, som udtrykker den arbejdsindsats, den studerende skal yde for at gennemføre det enkelte modul.

Systemet er oprindeligt lavet med henblik på meritoverførsel mellem uddannelsesinstitutioner i Europa (ECTS – European Credit Transfer System).
I Danmark kan der kun gives merit mellem visse offentlige uddannelsesinstitutioner.


Hvorfor er Business Institute ikke akkrediteret i traditionel forstand?

I Danmark er det kun offentlige institutioner, som kan blive akkrediteret via Dansk Akkrediteringsråd. Foruden den danske akkreditering findes der en række internationale akkrediteringer som f.eks. EQIS m.v. De internationale akkrediteringer kan IKKE opnås hos Business Institute, da vi udelukkende har fokus på erhvervsledere som forstår dansk. I stedet er Business Institute DS/ISO 9001:2015 certificeret.

Idet vi ikke er en del af det offentlige uddannelsessystem kan vi ikke uddele ECTS point, som kan anvendes til merit i det offentlige uddannelsessystem.


Hvad er Business Institutes Accreditation Board?

Vi har etableret et akkrediteringsråd bestående af danske og internationale akademikere og professionelle erhvervsledere. Akkrediteringsrådet sikrer, at alle uddannelser fra Business Institute:

  • Adresserer aktuelle og fremtidige ledelsesudfordringer.
  • Afspejler nationale og globale tendenser.
  • Højner den akademiske stanard og aktualitet.
  • Opdaterer kvalitetsmål samt ændrings- og forbredringsforslag.

Læs mere om akkrediteringsrådet samt dets medlemmer her.

close
Hvad kan vi hjælpe med?
ring til os eller udfyld formular
phone
Man-fre: 9-13
+45 98 18 80 00
location_on
Business Institute
Vesterbro 18
9000 Aalborg

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Din besked indeholdte et forbudt ord

perm_identity
mail_outline

Tak for din email.
Vi kontakter dig snarest.

mail_outlineHvad kan vi hjælpe med?