Jane Sol Hauge

Virksomhed: Krifa
Stilling: Leder af Mennesker & Kultur
Uddannelse: MBA in Corporate Entrepreneurship

Den klassiske MBA har mange gode egenskaber, men den er langt fra noget for alle, tværtimod. Der er nemlig mange der søger noget uden for de klassiske fag, og i stedet søger virkelighedsnært og bredt perspektiv på ledelse - frem for en uddannelse i drift. Det var tilfældet med Jane.

 

Janes historie:

Jane Sol Hauge har siden 2011 arbejdet som direktionskonsulent hos Krifa - et job, som kræver en række stærke kompetencer inden for strategi- og organisationsudvikling samt ledelsessparring. Ledelsesopgaven er dog i trygge hænder hos Jane, der har læst strategi og ledelse på Aarhus BSS og foruden arbejdet som Management Consultant gennem tre år. Inden længe kan hun kalde sig MBA in Corporate Entrepreneurship, men til trods Janes uddannelses- og arbejdsmæssige erfaringer, hvorfor valgte hun så egentlig at læse en MBA hos Business Institute? Vi tog en kort snak med hende efter en undervisningsgang.

”For mig har dét at tage en MBA aldrig været en CV-ting, men mere en måde, hvorpå at jeg kunne blive inspireret, udfordret og få lov til at blive endnu bedre til mit job. Jeg havde egentlig tænkt på at læse en MBA i et stykke tid og længe ledt efter noget efteruddannelse, som var relevant i forhold til min ledelseskontekst. Derfor tænkte jeg, at en almindelig MBA ikke ville gavne mig. Jeg var ude efter noget mere praksisnært.”

Gennem sparring frem og tilbage med kollegaer, som havde læst en traditionel MBA, gik det op for Jane, at hun faktisk havde haft mange af de faglige moduler på universitet.

 

Jeg havde ikke valgt at læse en MBA, hvis jeg skulle sidde i et auditorium og have fag som drift, økonomi og statistik – alle de klassikske emner. Jeg var på udkig efter en alternativ MBA. Jeg bliv derfor vildt tændt, da jeg faldt over Business Institute og deres MBA uddannelser.

 

Hos Business Institute vælger de studerende enten at læse MBA in Leadership Psychology, Corporate Entrepreneurship eller Strategic Thinking, og netop sidstnævnte specialeretning ligger meget tæt op ad Janes profil og arbejdsopgaver. ”Jeg var lige ved at vælge MBA in Strategic Thinking, men valgte faktisk Corporate Entrepreneurship, da jeg fandt det mest interessant i forhold til mit job og de udfordringer, som vi står overfor i Krifa; eksempelvis hvordan man identificerer nye måder at tilgå udvikling på samt organisationssammenspil og emner som corporate startup.”

 

Praktiske muligheder

En af tingene som Jane i særlig grad sætter pris på, er når undervisningens teori bliver pragmatisk. ”Den teoretiske viden sætter en masse nye tanker i gang. Jeg har løbende kunne anvende og implementere det, som jeg har lært gennem undervisningen, i min daglige arbejdsgang. Det har været enormt befordrende at komme hjem med nye tanker, idéer og måder at se organisationen på”, fortæller Jane og fremhæver undervisningens litteratur som værende inspirerende og innovativ.

Slutteligt udtrykker Jane Sol Hauge, hvordan nærværet og sammenspillet mellem undervisere og de studerende er utroligt givende.

Jeg er vild med dynamikken og miljøet blandt mine medstuderende og undervisere her i huset. Der er en tæt interaktion, som er med til at skabe en god dynamik og et inspirerende læringsmiljø.

Interesseret i en MBA?

Hent MBA-brochure her

MBA – New Game, New Rules

MBA'en kan påvirke din opfattelse af, hvad der skal til for at være topleder i det turbulente forretningsmiljø og hvilken lederuddannelse, der kan føre dig til tops. Du vil blive provokeret og udfordret. Du vil også blive inspireret til at reflektere over, hvordan du bliver CEO NOW – toplederen, der navigerer og leder virksomheden med udgangspunkt i fremtiden, men handler i nuet. Er du interesseret i at læse om vores koncept, holdninger og principper, så hent vores brochure.

Hent brochure

Registrering

Udfyld skemaet for at få adgang til dokumenterne
Ex.: Direktør, Driftschef, Personaleleder
MBA’en har i høj grad bidraget til, at jeg er blevet mere bevidst om, hvordan jeg ser mig selv som leder, men også som menneske.
Jeg oplever ofte at ledere, uden uddannelse, kan have svært ved at udarbejde analysen, finde gode alternativer og præsentere deres forslag.