business-institute.dk bruger cookies til trafikmåling, optimering af sidens indhold og markedsføring. Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.

Martin Christensen

Drager man ud på den midtjyske hede finder man adskillige tekstilfabrikker, der siden 1900-tallet har været med til at drive den økonomiske samfundsudvikling i Herning og omegn. Men udover de traditionelle fabrikker, finder man også en dedikeret og nærværende driftschef ved navn Martin Christensen, som i mere end 13 år har været med til at sikre udviklingen i en ellers udfordret branche. 

Jeg har gradvist tilegnet mig en masse forskellige driftskompetencer, hvilket efterhånden gør, at jeg har en bred palette af ansvarsområder.

I løbet af karrieren har Martins spektrum af arbejdsopgaver efterhånden også vokset sig bredt. Helt fra logistik, indkøb og produktionsplanlægning til håndtering af samarbejdspartnere og personaleledelse. “Gennem min karriere har jeg gradvist tilegnet mig en masse forskellige driftskompetencer, hvilket efterhånden gør, at jeg har en bred palette af ansvarsområder”, fortæller Martin. Men én kompetence følte Martin dog kunne fremmes. Den ledelsesmæssige del. “Jeg har aldrig haft en faglig eller teoretisk tilgang til min ledelsesstil, men altid handlet på baggrund af erfaring og intuition. Jeg blev derfor nysgerrig på idéen om at udvikle mit lederskab gennem en lederuddannelse”.

Jeg måtte erkende at uddannelsen ville blive et vendepunkt for min professionelle karriere. Det var slut med autopilot og tid til faglig og personlig udvikling.

Med trangen til at opgradere sin ledelsesprofil besluttede Martin at læse en XBA hos Business Institute. Den trygge komfortzone og de vante rammer blev derfor skiftet ud med faglig viden samt selvudvikling i august 2018, hvor Martin påbegyndte sin læringsrejse sammen med andre erhvervsledere fra nær og fjern. “Jeg så valget som en personlig udfordring. Både fordi jeg ikke havde været på skolebænken siden handelsskolen, men også fordi jeg måtte erkende at uddannelsen ville blive et vendepunkt for min professionelle karriere. Det var slut med autopilot og tid til faglig og personlig udvikling”, fortæller Martin, der i dag står som et meget stærkere og mere attraktivt aktiv for arbejdsmarkedet.

Når Martin kigger tilbage på sit uddannelsesforløb, er det med velovervejede og refleksive tanker på udvikling og læring. “Jeg husker, at efter hvert undervisningsmodul vendte jeg tilbage på arbejdet med en utrolig vilje og lyst til at implementere og praktisere min teoretiske viden. Selvfølgelig er det ikke altid muligt, men jeg blev mere bevidst og opmærksom på virksomhedens muligheder og forskellige synergier”, fortæller Martin og glæder sig over, at han stadig jævnligt mødes med sine gamle medstuderende for at sparre og diskutere aktuelle problemstillinger med hinanden indbyrdes.

Det har været utroligt bekræftende at se, hvordan mine personlige værdier afspejles i disse moderne ledelsestilgange.

Samtidig har undervisningen faldet Martin meget naturlig i forhold til ledelsesaspektet. ”Gennem forløbet har jeg tillært mig forskellige strategi- og ledelsesteorier. Det har været utroligt bekræftende at se, hvordan mine personlige værdier afspejles i disse moderne ledelsestilgange”, fortæller Martin, som i hele sit liv har været praktiker med autodidakte ledelseskompetencer. 

Ligeledes blev Martin også bevidst og opmærksom på, hvornår virksomheder oplever fejlende og fraværende ledelse. “Hvis man, som virksomhed, ikke gør sig nogle tanker, mål og visioner for fremtiden, mister man sin orientering i det turbulente og omskiftelige marked”, fortæller Martin, og tilføjer at det samtidig er altafgørende at udvikle sine medarbejdere og skabe stærke arbejdsteam i virksomheden.

Hvis man, som virksomhed, ikke gør sig nogle tanker, mål og visioner for fremtiden, mister man sin orientering.

Slutteligt glæder Martin sig over, at XBA’en har gjort ham mere opmærksom, overvejende og refleksiv på sin egen ledelsesstil og konteksten, hvori den udøves. “Når man bliver bevidst om egne fejl og efterfølgende forsøger at forstå dem, bliver man mere refleksiv og velovervejende, når fremtidige beslutninger skal træffes”.

Martin Christensen.jpg
Tag kontakt til Business Institute for en
uforpligtende dialog allerede i dag

Tlf. +45 23 40 32 02

Bliv kontaktet

Udfyld kontaktformularen og vi kontakter dig snarest

close
Hvad kan vi hjælpe med?
ring til os eller udfyld formular
phone
Man-fre: 9-13
+45 98 18 80 00
location_on
Business Institute
Vesterbro 18
9000 Aalborg

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Din besked indeholdte et forbudt ord

perm_identity
mail_outline

Tak for din email.
Vi kontakter dig snarest.

mail_outlineHvad kan vi hjælpe med?